perjantai 7. elokuuta 2009

Mistä se todellisuus syntyy?

Itseäni kiehtoo ajatus todellisuuden rakentamisesta, mutta mistä se todellisuus syntyy? Itse uskon, että meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen. Rakennamme itse ympärillä olevaa todellisuutta omien tekojen, puheiden ja käyttäytymisen avulla. Erityisen isossa roolissa on puhe.

Kun toistan itselleni riittävän monta kertaa, pystyväni johonkin suoritukseen, alan itse pikkuhiljaa uskoa siihen. Sen jälkeen kokeilen ja huomaan onnistuvani ylättäen. Alan toimimaan jatkossakin niin. Pikkuhiljaa en enää edes muista aika jolloin en osannut asiaa, puhumattkaan, että osaisin kyseenalaistaa omaa toimintaa. Toimin jo itsestään selvästi niin, miten en aikaisemmin edes osannut ajatella toimivani. Voisikohan tämä toimia myös muihin ihmisiin ympärillämme?

Kun seuraa kirjoittelua ja kommentointia AYYE:n ympärillä, keskustelu tuntuu pyörivän samojen erimielisyyksien ympärillä kuin aikaisemminkin. Ongelmat eivät oikeasti taineet olla kokouksessa tai sen kulussa...

Kylterit pitävät teekkareita epäluotettavina takinkääntäjäjyrääjinä ja teekkarit pitävät kyltereitä rahanhimoisina oman pesän puolustajina. Onkohan mahdollista, että näin ei alunperin oliskaan ollut?

Jokainen voi itse miettiä onko näillä jotain tekemistä tämän tekstin alun kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti