keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ja tästä se lähtee...

Toiset on vääntäneet koko kesän merillä.. On iltakoulua ja tapaamisia ja kaiken maailman perehdytystä. Nimittäin AYY:hyn. Itsehän olen ihan rannikolla, sillä KVL-jäsenyys takasi omien nappuloiden siirtämisen neutraaliin maastoon. Puhtaasta mielenkiinnosta ja pitkästä ylioppilasliike(?)-taustasta johtuen piti toki käydä paikalla tarkastamassa AYYE:n ensimmäisen kokouksen tunnelma.

Lähti ihan kivasti, oli puheita ja jengi nätisti rivissä. Äänikuningatarella oli edustajiston kokouksen puheenjohtajuuden vetämiseen hyvä kässäri ja osasipa heittää vähän omaakin läppää joukkoon. Putto (TKY: Luova) avasi puhujanpöntön keskustelut ja pian jo päätyikin ehdottamaan kokouskohtaan "puheenjohtajan valinta" puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitsemista kokoukselle. Vastine tähän tuli tivaavalta kylteriltä (en valitettavasti muista nimeä-rengasta... harva edaattori itseään edes esitteli pönttöön astuessaan !!! *huoh*): "Milloin tämä idea on tullut ja kuka tämän takana on?" Yleisö repesi, popparipussit kaivettiin esiin... Ja siitä se farssi sitten lähti.

Itse päätösasia meni selkeällä äänten enemmistöllä ulkopuolisen varapuheenjohtajan hyväksi ja niinpä Launis (KY, SYL-tausta) asettui kohta vetämään kokousta. Lähinnä kokousteknisesti, päätösasiat hän jätti arvon valituille edaattoreille. Varsin "hilpeä" veto tämä Launis-kortti oli. Sillä teekkarit ravistivat saman tien myrskyn vesilasiin ja näyttivät kaapin paikan. Omasta mielestäni Launis oli ihan ässä-kortti. Lähinnä sen takia, että tuollaiset pitkälliset vääntökokoukset hyötyvät vahvasta kokousteknisestä puheenjohtajasta vs. kokemattomampi, joka joutuu jokaiseen tiukkaan paikkaan pitämään muutaman minuutin (mietintä)kokoustauon.

Kokouksen kipukohdaksi nousi menettelytapojen ääni-asia. Eikä siitä käsittääkseni hyvillä mielin yli päästy. Lähinnä kai teekkaripohjaiset edaattorit kannattivat yksinkertaista enemmistöä ja muu porukka 2/3 ääntenenemmistöä menettelytavaksi. Minussa tämä ei herättänyt mitään kummempia tunteita... 2/3 enemmistöllä päätöksiä lähinnä tahkottaisiin pidempään, ei sen kummempaa. Ja tietysti tällöin useampi ihminen kokisi olevansa päätöksen takana. Päätökset eivät välttämättä kuitenkaan olisi oleellisesti erilaisia kuin 21-24 äänillä päätetyt... Tai ken tietää... Itsehän en ole kovin diplomaattinen ihminen mitä tulee poliittiseen kädenvääntöön. Ennemminkin "pulinat pois ja eteenpäin". Tämän tiedostaen olen tällä hetkellä ihan oikealla puolella vesirajaa. Täältä on hyvä kiikaroida jatkoa.

Tsemppiä vaan AYY-edaattoreille. Ei sitä yhteistä mielipidettä tarvitse tietenkään löytyä. Mutta niin kauan kun teitä naurattaa edes vähän ja hommaa tehdään hymy suupielessä niin hyvä tulee. Yleisön lehtereillä ainakin oli hauskaa. Hyvää vääntöä, nyt vaan vauhtia veneeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti