keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Asioista keskustellaan julkisesti

Pakko tarttua avauksessa heti mielekkäimpään aiheeseen.

TKY:llä ollaan nyt varmaan viimeiset ties monta vuotta mietitty keskenään, että miksi yhdistymishankkeessa esim. KY:llä asiaan suhtaudutaan niin kuin suhtaudutaan.. ja nyt edelleen mietitään samaa asiaa. Energiaa on käytetty valtavasti siihen, että mietitään kuinka huonosti viesti kulkee tai kuinka joku voi ajatella niin.

Tähän asti TKY:n toimintatapa on ollut, että asioista keskustellaan julkisesti vasta, kun ne on jo valmiita. Mietitään loppuun asti sanamuodot ja hiotaan viestit hyvää tarkoittaen, mutta silti joku haluamattaan tai tarkoituksella ymmärtää viestin väärin tai viesti ei yksinkertaisesti vain mene perille. Näitä viestejä voi lukea kaikesta "viestinnästä" mm. TKY:n blogista, jäsenkirjeestä, edustajiston päätöksistä tai vaikka Polyteekkarin virallisesta totuudesta. Tämän jälkeen keskustellaan puolin ja toisin pienessä piirissä - ei asiasta - vaan siitä, että miten asiat on ymmärretty ja miten keskustelu on heikkoa. Käytännössä keskustelua ei ole ollenkaan! TKY:llä on käytetty satoja tunteja viestien muotoiluun ja kirjoittamiseen. Voi olla, että olen väärässäkin tässä, mutta uskon, että ajan olisi voinut käyttää paremminkin.

Olisiko TKY:llä kuitenkin mahdollisuus toimia myös toisin? Kyllä. Toisin toimiminen on kuitenkin vaikeaa ja vaatisi isoa muutosta toiminnassa. Tärkeintä olisi keskustelun mahdollistaminen. Mun mielestä askeleita voisi ottaa nyt vihdoin jo rohkeasti. Itse ajattelin nyt toimia ja sitten vasta miettiä. Perustiin blogi, jossa kirjoittelemme toiminnasta ilman äänien menettämisen pelkoa ☺

2 kommenttia:

  1. Viestintään tarvitaan kaksi asiaa. Että joku viestii ja että joku haluaa ottaa sen vastaan. Toinen ei riitä, vaan vaaditaan molemmat. Teekkareiden ongelma on että viestintä ei ole tekemistä, se ei tuota mitään vempelettä tai moottoria.. mutta silti niin tärkeää.

    Mielestäni TKY viestii, yllättävän paljon ja jopa kohtuu avoimesti. Lukija ei aina vaan muista että kyse on instituutiosta nimeltään ylioppilaskunta, joten suodattimia on riittävästi.

    Hienoa että blogi on ilmoilla! Toivottavasti saatte paljon lukijoita ja kirjoitatte provosoivia ja osuvia tekstejä ;)

    VastaaPoista
  2. Totta, että viestintään tarvitaan kaksi puolta. Toivoisin kuitenkin, että molemmat puolet osallistuisivat viestintään aktiivisesti. Tässä ylioppilaskunnan rooli olisi tehdä mahdolliseksi tuo kaksisuuntaisuus. Sitä ei voi hoitaa ylläpitämällä antiikkisia News-palvelimia, joita _kukaan_ nykyteekkari ei halua käyttää!

    Mielestäni TKY lähinnä nykyisin tiedottaa ja toivoo, että joku vastaanottaa. Ei näin.

    Toivottavasti AYY:ssä asiat hoidetaan paljon paremmin. Kauppatietelijöillä ja taiteilijoilla on tekemistä teekkareiden silmien avaamisessa.

    Kylterit videomainonnassa avasivat jo vähän:
    http://www.youtube.com/user/anonyymikylteri

    Tässä (ilmeisesti) teekkareiden vastaus:
    http://www.youtube.com/user/anonyymiaalto

    Näistä videoista vois melkeen kirjoittaa oman postauksen...

    VastaaPoista