keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kirkastus

Ylioppilaskuntapolitiikka on hienoa.
Saa leikkiä. Isolla hiekkalaatikolla. Laittaa bleiserin päälle ja korkkarit jalkaan eli olla (epä)uskottava pikkupoliitikko ja sanoa mitä vaan. Siis ihan mitä vaan.

Muutin tuossa taannoin. Opiskelija-asuntoon.
Mullekin on siis ajankohtaista miettiä: Kuka saa ja kenelle annetaan?
Teekkarit saa. Aallossa teekkarit saavat useammin (16% sijaan 17%). Kylterit puolestaan saavat Aallossa harvemmin (27% sijaan 17%). Taikkilaiset saa samalla laskukaavalla 0% sijaan 17% . Pistäähän se miettimään. Lähinnä sitä, että millä pluslaskulla opiskelijamääriä ynnätään. Opiskelijamäärät kun on laskeva käyrä siinä missä Euroopan keskuspankin ohjauskorkokin.

Tää asuntokeskustelu heikentää potenssia. Saaminen on henkilökohtainen asia. Tuntemushan riippuu siitä mihin on tottunut. Tulevalle alkkarille on aika sama onko Aallolta saamisprosentti 17% vai 30%. Enempi on kivempi, mut kun paremmasta ei tiiä, niin on alkkari tyytyväinen.

Ja hei, muualtakin voi saada. Jos korko on paska, vaihda pankkia. Ei se tosin tyytyväisyyttä takaa.

3 kommenttia:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=xeQKVwTnkBA

    VastaaPoista
  2. millä kaavalla taikkilaisten osuus on laskettu?

    taikissa on 1700 opiskelijaa, ja vuosittain aloittaa noin 250 yhteensä. mikäli kylterien asuntopolitiikka menee läpi, taikkilaisille olisi noin 60 asuntoa, joka tarkoittaa 3,5% opiskelija-aineksesta. aloittavien osuudesta se olisi noin 25%, mutta tietty tähän sisältyy virheellinen taustaoletus että jokainen asuisi vain vuoden, joka ei pidä paikkaansa.

    jos lasketaan koko ayy:n asuntokanta yhteen riittäisi jokaiselle taikkilaiselle yksi asunto, ottaen huomioon että muut eivät näissä asunnoissa asuisi ja että taikkilaiset halusivat asua pohjois-espoossa ja otaniemessä. kun palataan realismiin, on hankala arvioida %-osuuksia jos kaikki on kaikkien haettavissa samoin ehdoin. Vielä hämärämmäksi asian muuntaa pisteytysjärjestelmät, joten %-osuuksia on hankalaa laskea mielestäni. yksilön mahdollisuuksia on helpompaa laskea, mutta se nyt ei ollut tämän kirjoituksen pointti.

    ehdolla punavihreiden numerolla 177, mutta silti kriittisenä äänenä.

    (ps tuohon "ilman vaaraa menettää ääniä" sisältyy mielenkiintoinen ajatus siitä, että ehdokas on lähtökohtaisesti huono valinta mutta yrittää peitellä huonommuutta sillä ettei tuo kantojaan ilmi)

    VastaaPoista
  3. Hei Jukka!
    Mulla ei ole kaavoja prosenttien taakse (kriittinen totuus jää propagandaprosentin taakse piiloon), eivätkä ne kuitenkaan ole se Totuus ja Viimeinen sana oman käsitykseni mukaan. Seuraan mielenkiinnolla yo-kuntien erilaisten asuntopolitiikkojen esittelyä ja järjestelmien muotoutumista... vaikka mielestäni asuntotilanteen kokonaiskuva pääkaupunkiseudulla on se tärkein.

    Tietääkseni tällä hetkellä taikkilaiset lasketaan 1700 ihmisen kokonaisuutena.

    P.S. Jos ymmärsin ps.kommenttisi oikein... Aalto-vaalit on erittäin jees, ehdokkuus ja ÄÄNESTÄMINEN ovat erittäin lämpimästi kannatettavia tämän blogin kirjoittajien mielestä. Kukaan kirjoittajista ei vain ole ehdolla Aalto-vaaleissa.

    VastaaPoista