tiistai 21. huhtikuuta 2009

TKY:n edustajiston vuosikokous

Edustajiston vuosikokouksesta...

KY:n ja TOKYO:n hallitukset ja ehkä muutkin ovat valmistelleet ehdotuksen uuden ylioppilaskunnan mahdollisesta tulevasta organisaatiosta. Tästä vähän kerrottiin jo TKY:n edarin iltakoulussa.

Ehdotuksesta on valmisteltut myös yli 30-sivuinen taustadokumentti, joka toimitettiin TKY:n hallitukselle perjantaina. Hallitus pidättää tuttuun tyyliin dokumentin edustajistolta ainakin huomiseen asti, koska dokumentista ei haluta keskustelua ennen kuin hallituksen kanta on selvillä. Kovin tuttua...

Tämän jälkeen tutustuttiin tilinpäätökseen ja päästiin laulamaan tilintarkastajan 50-vuotisjuhlille! Jeah! Nyt esteelliset poistuivat tilinpäätöksen vahvistamisen ja vastuuvapauden ajaksi.

Päästiin laskemaan paikalla olevia... toinen kerta nyt menossa...

Ähh.. ei oo kokous enää päätösvaltainen. Odotellaan täydennyksiä...

Noniin. Pari puheenvuoroa, että onko ihmisillä riittävästi tietoa päätöksen taustalle. Hiljaisuus.

Nimenhuuto: 33 henkeä! Ollaan päätösvaltaisia.

Tilinpäätös, jonka ylijäämää 189 514,19 €, hyväksyttiin. Ilman keskustelua. Vastuuvapaus myönnettiin. "Olisittepa tienny mihin ne meni", totesi viime vuoden hallituksen jäsen päätöksestä kuultuaan.

Taloustoimikunnan erovuoroisten tilalle valittiin uudet jäsenet. Edelleen kokoonpano on täysin miesvaltainen.

Varainhoitosopimus päivitettiin, jolloin taloustoimikunnan rooli muuttui enemmän päätöksien tekijästä päätöksien valvovaksi.

Polyteekkari lopetetaan syksyllä. TKY:n painettu viestintä ensi syksynä on todennäköisesti kevyt tiedotuslehtinen. Uusi AYY:n lehti on aloittamassa jo syksyllä kait? Näistä ei kuitenkaan tehty päätöstä. Palautettiin valmisteluun.

Käytiin keskustelu AYY:n sääntöjen draftista. Onnea vaan uudelle edarille näiden lopulliseen vääntöön! Poliittisetryhmittymät näköjään haluaisivat muodostaa hallituksen edarivaalien tuloksen perusteella nykyisen hallituksen muodostajan sijaan. Intressit ovat melko selkeät... Puolueet haluavat valtaa myös AYY:ssä!

Mielenkiintoisia tietoja:
TKY:n asukaskyselyn mukaan kylässä asuvista teekkareista 90% asuisi edelleen AYY:n aikana mieluiten Otaniemessä. Seuraavaksi suosituin kohde olisi Leppävaara.

Over and out.

Otaniemi hiljentyy odottamaan viimeistä vaalipäivää (ja tuloksia!):

5 kommenttia:

  1. Noin 60 miljoonan euron konsernitilinpäätöksestä ei käydä juuri yhtään keskustelua. Muuttuuko tämä minkäänlaisilla vaalilupauksilla?

    Tai ehkä sen ei pidäkään muuttuman. Helpompaa niin.

    VastaaPoista
  2. Joo näinhän se on. Siitä on vaan todella vaikea käydä keskustelua, kun juuri kukaan ei osaa sitä!

    Tilintarkastajalla on melkoinen vastuu...

    Miten se susta Lauri pitäisi mennä?

    VastaaPoista
  3. Hyvän hallintotavan perusperiaatteet olisi hyvä ottaa TKYlläkin käyttöön. Yhteiset pelisäännöt asioiden (muutkin, kuin tilinpäätös) käsittelyyn, jotka palvelevat päätöksentekoa. Ei siis turhaa nihilismiä tiedotuksesta/kysymyksistä/iltakouluista/jne., vaan muistetaan miksi edustajisto on olemassa.

    Strukturoitu valmistelu, jonka kautta nostetaan _olennaiset_ osat tilinpäätöksestä edustajiston keskusteluun. Tämä valmistelu (lue: sen delegointi halutusti) on ensisijaisesti hallituksen ja varsinkin edustajiston puheenjohtajiston vastuulla. Ei kenenkään edaattorin tarvitse osata koko tilinpäätöstä ulkoa, vaan ymmärtää, mistä ollaan päättämässä.

    VastaaPoista
  4. Moi,

    Oon vähän eri mieltä Laurin kanssa. Kyllä mun mielestä riittää että tilinpäätös käsitellään iltakoulussa ja esitellään lyhyesti vuosikokouksessa. Jos kaikki on mennyt hyvän hallintotavan mukaisesti ja kutakuinkin budjetoidusti, niin mitään syytä laajempaa käsittelyyn ei mielestäni ole.

    Tilinpäätöksessä käsiteltävät rahat oli ja meni. TKY:n toiminnan kannalta tärkeämpää on se, miten rahoja budjetoidaan. Onneksi syksyllä käyty budjettikeskustelu iltakoulussa ja edarin kokouksessa oli vilkasta. Budjetin yhteydessä tulee kyllä sitten katsottua myös ne viime vuoden toteutuneet menot.

    VastaaPoista
  5. Niin.. jos.

    Mutta ehkä selvennykseksi sanottakoon, että toki on löydettävä oikea taso. Ei missään tapauksessa, kuten olen usein sanonut, pidä mennä kuittitasolle esittelyissä. Mutta sellainen tilanne, jossa ei ihan varmasti edes ymmärretä mitä hyväksytään, on mielestäni aika huono. En huomannut kenenkään kiinnittävän huomiota esim. Otarannan puuttuviin tonttivuokratukiin. Myönnän toki, että dipolibiletonnit ovat vuokratukimiljoonia lähempänä.

    VastaaPoista