tiistai 14. huhtikuuta 2009

Kotterin pesästä

Sissimarkkinointia.
Ehdolle tai Otaniemeen.
Anonyymit alushousut.
Kylteri äänestä kylteriä.

Miksi?
Koska on Aalto-vaalit.

Ja kuitenkin. Uusimman Polyteekkarin Pistokoe-osion otsikkona "En tiedä eikä kiinnosta". Nimittäin teekkareita Aalto-vaalit tai niissä äänestäminen, ehkä siksi koska "opiskelijoilla menee jo nyt hyvin" (Polyteekkari 7/2009). *Ehhehhehhe* Tässä olisi hyvä aika ottaa muutama oppikirja käteen ja surfata akateemisten julkaisujen ihmeellisessä maailmassa.

Teekkarit, I think we have a problem.

Tuta-kurssien vanha starba, muutoslegenda Kotter totesi jo mm. Suomen kultaisena MM-vuonna, että Muutoksessa tarvitaan "Sense of Urgency". Teekkareilla sitä ei ole.
Missä on muutoksen mahdollistava kriisi?

Meillä luotetaan massaan. Otaniemi on ja pysyy. Neuvotteluissa silitellään toisten päitä ja diplomatisoidaan. Tehdään omat kaaviot ja kuvat miten asunnot, kampus-alueet, organisaatio sun muut asiat hoidetaan Aalto-ylioppilaskunnassa. "Mikään ei muutu." (hetkonen, tää tais olla kylterien slogan aikojen takaa?).

Totta hemmetissä muuttuu. Pitäisi vaan saada se "Sense of Urgency", että viitsittäisiin astua muutos-junan kyytiin. Ei ne taikkilaiset ja kylterit turhaan maalaile piruja seinille. Kyllä propagandasta on hyvä ponnistaa.

Nyt kaikille äidin pikku nassukoille ja tupsulakkisille taapertajille tietoisku Aalto-vaaleista:
TKY ehdokkaita 202, jäseniä 10500,
KY ehdokkaita 167, jäseniä 2900,
TOKYO ehdokkaita 87, jäseniä 1700.
Ja sitten sillä perusmatikalla lasket tosta, että ketä kiinnostaa eniten suhteessa jäsenmäärään.
Turha tulla sitten itkemään kun 45-paikkaisessa edustajistossa sun asioita ajaa kylteri- ja taikkilaistaustaiset nohevat kaverit.

Vaalimatemaattisesti juttu on erilainen. Mutta kunhan maalailen seinäkuvia.
Jos vaikka Kotterin opeista olisi hyödyksi.
Ja kaikki kipittää sinne vaaliuurnille 16.-17.4. tahi 21.-22.4.


Iltalukemista: Kotter, John P. (1995) Leading Change: Why Transformation Efforts Fail. Harvard Business Review. 73(2), March-April 1995. pp.59-67.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti